Блінкен не бачить підстав для перемовин про перемир'я

86
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Припинення вогню і переговори не повинні стати «ратифікацією» захоплення РФ територій Україні, наголошує Ентоні Блінкен. Він вважає, що Захід має зробити все можливе, щоб допомогти Києву повернути окуповані регіони.
Державний секретар США Ентоні Блінкен наразі не бачить підстав для переговорів щодо припинення вогню між Росією та Україною. Про це він заявив в інтерв’ю виданням медіагрупи Funke та французькій газеті Ouest-France, опублікованому у п’ятницю, 7 квітня.
Якщо припинення вогню призведе до «практично ратифікації захоплення Росією певних територій в Україні, то це не стане справедливим та міцним миром», наголосив голова американського зовнішньополітичного відомства. За його словами, за таких умов це дало би можливість Росії реорганізувати війська, відпочити, а через певний час знову напасти.
Він зауважив, що 141 країна в Організації Об’єднаних Націй висловилася за справедливий мир і повагу до основоположних принципів, що лежать в основі статуту ООН, «які були порушені Росією, включаючи територіальну цілісність».

Continue reading...