Home Ukraine Україна — українською ЗСУ відбили близько 60 атак ворога, після "бавовни" в Криму окупанти масово...

ЗСУ відбили близько 60 атак ворога, після "бавовни" в Криму окупанти масово пишуть рапорти — Генштаб

144
0
SHARE

Яка ситуація на фронті вранці 30 квітня
На чотириста тридцять першу добу повномасштабного російського вторгнення окупанти зосереджують свої сили на чотирьох напрямках, а українські війська дають гідну відсіч ворогові – за добу було відбито понад 60 атак противника.
Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.
Зазначається, що днем раніше у тимчасово окупованому Севастополі було дуже неспокійно – на нафтобазі поблизу Козачої бухти спалахнула пожежа, внаслідок якої було знищено 10 резервуарів з нафтопродуктами, загальною місткістю близько 40 тисяч тонн.
Через це містом почали ширитися чутки про те, що ППО РФ нездатна забезпечити безпеку своїх стратегічних об’єктів, а російські військовослужбовці, передбачаючи “гарячий курортний сезон”, масово почали подавати заяви на відпустки із наміром виїхати на континентальну Росію.
Наголошується, що знищена нафтобаза використовувалася окупантами для забезпечення паливом кораблів Чорноморського флоту Росії, що завдавали ракетні удари по мирних містах України, ставлячи своїми діями під загрозу життя мирних людей та цивільних об’єктів. За наявною інформацією, в результаті пожежі ніхто не постраждав.
Російські окупаційні війська, попри суттєві втрати у живій силі та техніці продовжують завдавати ударів та обстрілювати як військові, так і цивільні об’єкти. Зокрема, минулої доби противник завдав 7 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Серед цивільного населення є загиблі та поранені, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. При цьому, ймовірність подальших ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається досить високою.
Основні зусилля ворог зосереджує на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – протягом минулої доби було відбито 58 ворожих атак.

Continue reading...