Home Ukraine Україна — українською Росіяни перегруповуються на півдні України: карти боїв від ISW

Росіяни перегруповуються на півдні України: карти боїв від ISW

224
0
SHARE

Карти ISW за 18 квітня – росіяни перегруповуються на півдні України
Росіяни перегруповуються на півдні України, остерігаючись контрнаступу. В той же час, в Бахмуті продовжують точитись важкі бої.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).
Російські війська здійснили обмежені наземні атаки на північний схід від Куп’янська та на південь від Кремінної 17 квітня. Генштаб України повідомив, що російські війська здійснили невдалі наземні атаки поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), Григорівки (11 км на південь від Кремінної) та Спірного (25 км на південь від Кремінної).
Російський військовий блогер стверджував, що бої точилися біля Коломийчихи (10 км на захід від Сватового) і що російські сили здійснили невдалі наземні атаки поблизу Торського, Тернів, Невського (усі від 14 до 18 км на захід або північний захід від Кремінної) та Білогорівки (12 км на південь від Кремінної).
16 квітня російський “воєнкор” заявив, що російські війська здійснили обмежене просування на південь від Площанки (16 км на північний захід від Кремінної) і що бої точилися поблизу району Серебрянського лісу (10 км на південь від Кремінної).
На кадрах, опублікованих 17 квітня, нібито видно, як російські сили, ймовірно, десантники (ВДВ), використовують термобаричні артилерійські системи ТОС-1А поблизу Кремінної. Військивй блогер 17 квітня заявив, що російська авіація здійснила більше вильотів на сватівському напрямку, ніж за будь-який нещодавній час.
Станом на 17 квітня російські війська досягли подальших успіхів у Бахмуті. Геолокаційні кадри, опубліковані 16 квітня, показують, що сили групи “Вагнера” просунулися на північ від траси T0504 Костянтинівка-Часів Яр-Бахмут вздовж головної залізниці в Бахмуті.
Міністерство оборони (МО) Росії заявило, що десантно-штурмові загони, ймовірно, це були сили групи “Вагнера”, захопили два невстановлені квартали на північному заході та в центрі Бахмута.
Російський “воєнкор” стверджував, що війська “Вагнера” просунулися в північному Бахмуті, намагаються закріпитися між Бахмутом і Хромовим (2 км на захід від Бахмута) і борються за контроль над залізницею в центрі Бахмута.

Continue reading...