Столтенберг не міг бути більш чітким: навіщо генсек НАТО приїхав до Києва

90
0
SHARE

Експерти пояснили, навіщо Столтенберг приїхав до Києва і зустрівся із Зеленським – деталі на Фактах ICTV
Візит генсека НАТО Єнса Столтенберга до Києва є “надзвичайно важливим” і демонструє чіткий сигнал для майбутнього України в Організації північноатлантичного договору.
Про це заявив військовий аналітик Sky News, віцемаршал авіації Великої Британії у відставці Шон Белл.
– Це був надзвичайно важливий день для України. Україна не є членом НАТО, але цей візит Генерального секретаря говорить багато про що, – вважає він.
За його словами, вся мета поїздки генсека НАТО полягала в тому, щоб “продемонструвати солідарність з Україною”.
– Варто нагадати, що НАТО по суті є оборонним альянсом. Він не готовий відправляти солдатів на місця, але під час цього візиту було багато розповідей про підтримку України і допомогу у відновленні, – додав він.
Шон Белл також каже, що візит Столтенберга до Києва є “ще одним доказ того, що надії Володимира Путіна зупинити розширення НАТО не виправдалися”.
– Але Столтенберг не міг бути більш чітким, Україна належить до євроатлантичного альянсу. Це була найчіткіша заява, яку ми коли-небудь бачили, про шлях, яким Україна може приєднатися до Альянсу, – вважає експерт.
Водночас Юрій Романюк, голова ГО Україна в НАТО вважає, що генеральний секретар Столтенберг під час свого візиту у Київ може відверто поговорити із президентом України Володимиром Зеленським, оскільки йому залишились лічені місяці на посаді очільника Організації Північноатлантичного договору.

Continue reading...