Вучич привів армію у стан боєготовності: протести у Косово призвели до стрілянини

92
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Array
Президент Сербії та головнокомандувач збройних сил держави Александр Вучич підписав наказ про приведення підрозділів сербських збройних сил до бойової готовності найвищого рівня. Трапилося це внаслідок протестів, що виникли після муніципальних виборів на півночі Косова.
Александр Вучич наказав збройним силам рухатися в напрямку адмінмежі з Косовом і Метохією.Причини приведення армії у стан боєготовності
Як повідомляють сербські ЗМІ, такий наказ президент підписав через насильство, яке спеціальна поліція Альбіна Курті, прем’єра Косова, чинить проти сербського народу у Звечані, Зубін-Потоці та Лепосавічі. Саме у цих містах на подвір’ях трьох муніципальних адмінбудівель зібралися серби на протести.
Сербські протестувальники бойкотували останні вибори у Косові, що відбулися 23 квітня, а їхні результати вважають нелегітимним. Тож тепер вони хочуть завадити новим мерам-албанцям вступити на посади, хоч ті вже склали присягу напередодні.
Щоб не дозволити мерам увійти до муніципальних будівель, протестувальники навіть збудували барикади. Ба більше, в Лепосавичі поблизу адмінбудівлі муніципалітету було помічено важку техніку.
Косовська поліція натомість почала розганяти протестувальників.

Continue reading...