Home Ukraine Україна — українською Це справді боротьба з корупцією? Що стоїть за скандальною відставкою голови Верховного...

Це справді боротьба з корупцією? Що стоїть за скандальною відставкою голови Верховного суду Князєва

151
0
SHARE

В історії з хабарем голові Верховного суду є чимало підводних каменів
Увечері в понеділок стало відомо про те, що голову Верховного суду України (ВСУ) Всеволода Князєва підозрюють в отриманні хабара у справі Костянтину Жеваго Полтавського ГЗК (ПГЗК), який належить олігарху. Раніше Велика Палата ЗСУ розглядала справу щодо права власності 40,19% акцій ПГЗК Ferrexpo. Своїм рішенням від 19 квітня 2023 року вищий судовий орган залишив зазначені акції за Жеваго, скасувавши рішення попередніх судових інстанцій.
Одразу після затримання Всеволода Князєва у ЗМІ з’явилася інформація про те, що хабар судді нібито принесли від імені Костянтина Жеваго. Більше того, наступного дня слідчі НАБУ публічно заявили про те, що епізод із “винагородою” для голови Верховного суду пов’язаний із ухваленням судом рішення на користь власника групи “Фінанси та кредит” – тобто Костянтина Жеваго. Втім, прес-служба олігарха заявила, що бізнесмен не має жодного відношення до дачі хабара голові чи суддям Верховного суду.
Проти самого Костянтина Жеваго в Україні розслідується справа про банкрутство банку “Фінанси та кредит” – у 2014 році багатомільярдні кошти, виділені Нацбанком на рефінансування цієї фінустанови, таємниче зникли.

Continue reading...