Британія та Іспанія не підтримують використання Україною касетних боєприпасів із США

96
0
SHARE

Прем’єр-міністр Британії Ріші Сунак заявив, що « не заохочує » використання касетних боєприпасів, які США відправлять в Україну. Аналогічно висловилися у міноборони Іспанії
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що « не заохочує » використання касетних боєприпасів, які США погодилися відправити в Україну. Подібної думки дотримуються і в міноборони Іспанії
Про це повідомляють Sky News та Reuters.
За словами Сунака, Велика Британія входить до числа 123-х країн, які підписали Конвенцію, що забороняє використання боєприпасів такого типу. Натомість британський прем’єр-міністр сказав, що Великобританія підтримує Київ, надаючи танки та зброю великої дальності.
« Ми продовжуватимемо робити свій внесок у підтримку України проти незаконного та неспровокованого вторгнення Росії, але ми зробили це, надавши важкі бойові танки та нещодавно зброю великої дальності, і, сподіваюся, усі країни зможуть продовжувати підтримувати Україну », – заявив Сунак.
Водночас міністерка оборони Іспанії Маргарита Роблес заявила, що касетні боєприпаси не можна надсилати для допомоги України « ні в якому разі ».

Continue reading...