Home Ukraine Україна — українською Західні партнери намагаються узгодити подробиці підготовки українських пілотів на F-16, – Politico

Західні партнери намагаються узгодити подробиці підготовки українських пілотів на F-16, – Politico

127
0
SHARE

Західні партнери поки не узгодили план навчання українських пілотів на літаках F-16, однак у США припускають, що винищувачі нададуть Україні не раніше весни
Західні партнери поки не узгодили план навчання українських пілотів на літаках F-16. Посадовці Сполучених Штатів Америки припускають, що винищувачі будуть в українському небі не раніше весни
Про це пише Politico.
Радник США з національної безпеки заявив, що адміністрація діятиме “якомога швидше”, щоб доставити в Україну винищувачі F-16. За його словами, літак буде в українському небі “до кінця року”. Однак поки що західні партнери ще навіть не узгодили план підготовки українських пілотів для польотів на обіцяних літаках.
Зазначається, що Данія та Нідерланди очолюють коаліцію з 11 країн для підтримки навчання, але досі жодна країна публічно не залучила літаки до програми.
Одна з пропозицій щодо навчання, яка обговорювалася, передбачає відправлення українських пілотів до Сполучених Штатів для проходження навчання у 162-му підрозділі Повітряної Національної гвардії, що базується в Тусоні, штат Аризона, який уже навчає іноземних партнерів на F-16. Але ця ідея, ймовірно, не мала успіху.
Інший план передбачає відправлення американських військових пілотів до Європи для навчання українців десь за межами США. Американські чиновники підкреслили, що остаточних рішень ще не ухвалено.
“Співпраця триває. Ми працюємо з нашими партнерами та союзниками, щоб визначити найбільш практичний спосіб реалізації цього плану”, – заявив один зі співрозмовників Politico.
Коаліція уже зробила певні кроки для початку навчань. Аерокосмічний підрядник Draken International розпочав набір військових пілотів у відставці для навчання українських льотчиків.

Continue reading...