США примусить дотримуватися цінової стелі на російську нафту

116
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Ключові новини економіки, ринків та бізнесу, які в четвер були висвітлені на шпальтах провідних видань, відображають важливі події 27 липня, десять із яких в фокусі нашої уваги.

Зокрема, провідні західні видання повідомляли про наміри Сполучених Штатів посилити вплив щодо належного виконання країнами «Великої сімки»  умов дотримання цінової межі на російську нафту, оскільки вона торгується вище за цей рівень.

Однією з провідних аспектів економічного огляду в полі зору були повідомлення щодо посилення монетарних політик з боку провідних центральних банків, зокрема підняття ключової ставки ФРС США. Такі тенденції обумовлюють очікування рекордного зростання ціни на ринку золота.

Також сьогодні повідомляли про дієвість санкцій проти рф, що обумовлює проблеми навіть в межах БРІКС не розглядати банком New Development Bank нових проєктів на росії.

Окрім цього, ми висвітлили ще декілька важливих подій, які вплинули на ринки, сферу бізнесу та ціни, про що нижче у наших матеріалах.

США добиватиметься від «Великої сімки» дотримання цінової стелі на російську нафту

Адміністрація президента США Джо Байдена готова розширити контакти із західними торговими будинками, страховиками та власниками танкерів. Їм нагадають про необхідність дотримуватися цінової межі «Великої сімки» на російську нафту, оскільки вона торгується вище за цей рівень.

Такий підхід відображає бажання Вашингтона спонукати покупців дотримуватись ліміту в 60 доларів за барель, запровадженого у грудні минулого року країнами G7, Європейським Союзом та Австралією для морського експорту російської нафти у відповідь на вторгнення росії в Україну.

ФРС США піднімає ключову ставку найвище за останні 22 роки

За підсумками дводенного засідання Федеральна резервна система США (ФРС) очікувано підвищила ключову ставку на 25 б.

Continue reading...