Сили оборони наступають на Запоріжжі, за добу – 32 бойових зіткнення: ранкове зведення Генштабу

159
0
TEILEN

У Генштабі розповіли, яка ситуація на фронті станом на 29 серпня
На п’ятсот п’ятдесят другу добу повномасштабного російського вторгнення українські війська продовжують наступати на Запоріжжі у той час, як противник обстрілює мирні міста та села. Усього протягом доби на фронті відбулося 32 бойових зіткнення.
Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ на Facebook-сторінці.
За останню добу ворожі сили завдали 8 ракетних та 47 авіаційних ударів, а також здійснили 39 обстрілів за допомогою реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ і населених пунктах. Ці терористичні дії Росії призвели до жертв серед цивільного населення та поранених. Багато житлових будинків, шкіл та інших об’єктів цивільної інфраструктури зазнали значних руйнувань внаслідок цих атак.
У Генштабі наголосили, що ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник завдав авіаційних ударів в районах Попівки, Славгорода Сумської області та Ветеринарного Харківської області. Здійснив мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів, це, зокрема, Карповичі, Камінь Чернігівської області; Волфино, Бояро-Лежачі, Ободи, Середина-Буда, Новодмитрівка, Попівка, Стукалівка Сумської області та Мала Вовча, Зибіне, Охримівка, Вільхуватка, Ветеринарне Харківської області.
На Куп’янському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Іванівки та Кислівки Харківської області. Артилерійських і мінометних обстрілів противника зазнали населені пункти Кислівка, Колодязне, Берестове Харківської області.

Continue reading...