Home Ukraine Україна — українською Нова спецпредставниця США розповіла, як допоможе Україні відновити економіку

Нова спецпредставниця США розповіла, як допоможе Україні відновити економіку

122
0
SHARE

Новопризначена представниця США Пенні Пріцкер з відновлення економіки України розповіла про свої повноваження – деталі на Фактах ICTV
Пенні Пріцкер, яка є колишньою міністеркою торгівлі США, 14 вересня була призначена новим спецпредставником Сполучених Штатів в Україні, яка відповідатиме за економічне відновлення України.
Про те, як новопризначена американська планує допомагати Україні відновлювати економіку під час та після війни, а також які в неї є повноваження, чиновниця розповіла в інтерв’ю Європейській правді.
За її словами, її компетенціями передбачені робота з урядом України, з урядом США та послом США в Україні Бріджит Брінкс. Також Пріцкер буде співпрацювати з союзниками США, щоб “спільно прискорити економічне відновлення України”.
– Буде окремий фокус на реформах, що стосуються прозорості та підзвітності відбудови – це зміни регуляторного середовища, правоохоронних органів, судової системи, у сфері боротьби з корупцією, управління держпідприємствами тощо, – додала спецпредставниця США.
Іншою важливою частиною повноважень Пріцкер є робота з приватним сектором.
– Я прагну переконати компанії в різних секторах економіки – в енергетиці, транспорті, логістиці, сільському господарстві, виробництві критично важливих матеріалів та ІТ-технологіях – інвестувати в Україну. Треба, щоби бізнес зрозумів, що зараз є можливості для інвестицій в Україну, – пояснила вона.

Continue reading...