Home Ukraine Україна — українською Російські військові блогери мають грошовий стимул висвітлювати війну в Україні, не критикуючи...

Російські військові блогери мають грошовий стимул висвітлювати війну в Україні, не критикуючи владу РФ – ISW

87
0
SHARE

Аналітики розповіли про розцінки для російських мілблогерів.
Відомі російські мілблогери, ймовірно, мають грошовий стимул регулярно повідомляти інформацію про війну в Україні, яка не критикує російську владу. До такого висновку прийшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).
Так, 1 вересня BBC повідомило, що відомі російські мілблогери розповідали про можливість заробляти приблизно від 48 до 188 тисяч рублів (від 500 до 1950 доларів) за рекламу у своїх каналах Telegram. При цьому рекламний агент, який працює з пов’язаними з «вагнерівськими» каналами, нібито заявив, що відоме джерело, близьке до ПВК «Вагнер», заробило близько 31 500 рублів (приблизно 330 доларів США) за рекламу.
Рекламний агент розповів BBC, що кілька співробітників RIA FAN, нині закрите ЗМІ, пов’язане з колишнім фінансистом Вагнера Євгєнієм Прігожиним, отримувало лише близько 10 500–21 800 рублів (приблизно 108–226 доларів США) за рекламу через меншу кількість передплатників.

Continue reading...