Сінгапур збільшить свою територію на 4% до 2030 року: яким способом

152
0
SHARE

Усі події в Україні та світі за останній час, найголовніше, огляди, аналітика та прогнози, читати українською
Сінгапур протягом пів століття незалежності бореться за розширення своєї території. Так, місто-держава насипало піску, щоб розширити свою берегову лінію та «відвоювати» землю у моря.

Про це йдеться у матеріалі Bloomberg.

Сінгапур планує збільшити територію ще на 4% до 2030 року.

«Ми не плануємо назавжди втратити жодного дюйма землі. Сінгапур побудує суцільну лінію вздовж усього нашого узбережжя. Ми сприймаємо це дуже серйозно», – каже Хо Чай Тек, заступник директора PUB, урядового агентства, яке координує зусилля зі збереження берегів країни.

Приблизно третина території Сінгапуру розташована на висоті менше ніж 4,8 метри над рівнем моря, що є достатньо низьким для того, щоб повені могли спричинити серйозні фінансові втрати.

Деякі з найцінніших об’єктів Сінгапуру розташовані на вразливій території, як от хмарочоси з видом на набережну Марина-Бей, відомі своїм розкішним торговим центром і казино, і вежі, в яких розташовані гігантські банки, такі як сінгапурський DBS Group Holdings Ltd. та Standard Chartered Plc.

Згідно з оцінками Bloomberg, за умови потепління на 1,5°C, нерухомість у місті вартістю $50 мільярдів зазнає високого ризику затоплення.

Continue reading...