Home Ukraine Україна — українською Про що говорять тривожні сигнали зі США: чи не опинимося ми один...

Про що говорять тривожні сигнали зі США: чи не опинимося ми один на один з агресором

159
0
SHARE

Україні критично важливо вистояти наступний рік
Законопроєкт, який би гарантував виділення великого пакету допомоги для України та Ізраїлю, в черговий раз був заблокований американськими парламентаріями-республіканцями. Цього разу – у Сенаті. Причина та ж – республіканці хочуть пов’язати його з жорсткішими заходами щодо контролю над імміграцією на кордоні США з Мексикою, що йде врозріз із принципами демократів. На чергове блокування підтримки жорстко відреагував президент Джо Байден. І хоч залишається надія, що оновлений законопроєкт ухвалять до Різдва (до 25 грудня), ситуація неприємна. Особливо на тлі пробуксувань з допомогою України з боку ЄС, чому активно сприяє Угорщина, яка гальмує ще й нашу євроінтеграцію. Експерти проаналізували для порталу “Коментарі” ці тривожні тенденції.Ми зараз стали розмінною монетою у політичних іграх
Політолог, партнер міжнародного комунікаційного агентства Good Politics Максим Джигун першопричиною все більш явних проблем із підтримкою України вважає те, що на Західній півкулі закінчується один політичний цикл – і починається наступний.
“А будь-які подібні зміни супроводжуються нестабільністю, бажанням дестабілізувати ситуацію окремими політичними гравцями. У багатьох країнах розгортаються виборчі кампанії, 2024-го очікують вибори керівництва Євросоюзу, президентські та парламентські вибори в США, вибори у низці інших демократичних країн, які так чи інакше беруть участь у підтримці України. А опозиція традиційно пропонує ідеї, відмінні від тих, що пропонує чинна влада. І ми зараз стали розмінною монетою у таких політичних іграх. Відбувається це не через нелюбов до України, а через любов до влади окремих політичних діячів”, – запевняє політолог.

Continue reading...