Удар по Львову: експонати з музею Шухевича були в безпеці, але будівля повністю зруйнована

123
0
TEILEN

Також пошкоджений історичний корпус Львівського національного університету Природокористування, перед яким стоїть пам’ятник Бандері
1 січня з 4 до 6 години ранку Львів і область атакували 4 російські ударні безпілотники типу «шахед». Усі чотири дрони Повітряне командування «Захід» та мобільні вогневі групи знищили, інформує Львівська військова адміністрація.
Як повідомляє кореспондентка Радіо Свобода, ворожі обстріли повністю знищили музей-будинок головнокомандувача Романа Шухевича на околиці Львова на вулиці Білогорща у Львові. Травмованих і загиблих немає. Будівля зруйнована повністю.
Втрачені меморіальні речі Шухевича, зокрема, меблі: стіл, крісла, фотель, фортепіано, погруддя Романа Шухевича авторства Михайла Черешньовського. Найбільш цінні музейні експонати, а це близько 600 одиниць, ще на початку повномасштабної війни перенесли в безпечне місце, про що Радіо Свобода сказали працівники музею.
«Найцінніший пам’ятник – це будинок, який зруйнований. Більшість основного фонду забрано з музею на початку війни і він вцілів. Окремі речі були в музеї, які були габаритні», – каже Петро Слободян, заступник директора Львівського історичного музею, відділом якого є музей Шухевича.

Continue reading...