Home Ukraine Україна — українською Львівський трилер, котяче чтиво і чого не вчать у школі – 5...

Львівський трилер, котяче чтиво і чого не вчать у школі – 5 книг, які вас врятують

139
0
SHARE

Автори цих книжок – навіть пропонуючи містичний трилер чи посібник для підлітків – в один голос нагадують нам, що ми витрачаємо надто багато часу, намагаючись передбачити й.
Автори цих книжок – навіть пропонуючи містичний трилер чи посібник для підлітків – в один голос нагадують нам, що ми витрачаємо надто багато часу, намагаючись передбачити й спланувати майбутнє й нарікаючи на минуле. Іншими словами, ми часто втрачаємо задоволення від проживання моменту, забуваючи, що іншого не буде. Як врятуватися від цього – читайте у черговому огляді найновіших книжок
Алан Воттс. Мудрість непевності. Як жити в епоху тривоги. – К.: BookChef, 2023
Автор цієї книжки, британський філософ і психолог, стверджує, що причиною людського розчарування та тривоги є нездатність людей повноцінно жити в сьогоденні та їхні марні пошуки психологічної безпеки. Спираючись на східну філософію та релігію, з наголосом на буддизмі, він досліджує, чому люди такі незадоволені й нещасливі. Як це відбувається насправді? Принаймні в книжці Алана Воттса “Мудрість непевності. Як жити в епоху тривоги” не так вже й складно. “У своєму жвавому та оманливому стилі Воттс формулює це так: – дізнаємося ми подробиці, – “…завтрашній день та плани на майбутнє не матимуть жодного сенсу, якщо ви не в повній згоді зі своїм життям зараз”. Як у майстерного проповідника, його слова категоричні та нерозривно пов’язані з вищою істиною. Однак зручно влаштованій єпископській кафедрі це послання здалося занадто нахабним та дошкульним. Уявіть: побожний християнин, який плекає надію про нагороду в Раю та друге пришестя Христа, чує ці слова: “Немає жодної іншої реальності, окрім теперішньої. Навіть якби ми були безсмертними, існування заради майбутнього означало б утрату сенсу життя назавжди”. Різкими ударами Воттс руйнує ідею про загробне життя та надії на кращий світ”. Тож у такий спосіб нам нагадують, що ми витрачаємо надто багато часу, намагаючись передбачити й спланувати майбутнє й нарікаючи на минуле. Ми часто втрачаємо задоволення від проживання моменту, намагаючись переконатися, що наступний момент буде таким же приємним. Натомість, спираючись на східну філософію та релігію, автор книжки стверджує, що лише визнаючи те, чого ми не знаємо і не можемо знати, люди здатні знайти щось справді варте знання. Щоб жити повноцінним життям, потрібно прийняти сьогодення – повністю жити саме зараз. Елегантно обґрунтована й зрозуміло написана, книжка містить у собі тисячолітню мудрість, яка вчить бути щасливим у непевності.
Веріті Кроссвелл. Маленькі тривожні монстри. Дбайливий компаньйон вашого психічного здоров’я під час тривоги та стрессу. – К.: Видавництво Ростислава Бурлаки, 2023
Ця дружня книжечка про тривогу, яка містить милі ілюстрації монстрів, афірмації та підбадьорення для тих, хто стикається з проблемами психічного здоров’я – справжня протиотрута для суспільства, пройнятого самотністю. Тож у своєму дослідженні “Маленькі тривожні монстри” Веріті Кроссвелл нагадує: попри те, що розвиток технологій дозволив людям спілкуватися такими способами, які колись були неймовірними, ми самотніші, ніж будь-коли. Важко знайти місце в нашому швидкоплинному світі, і легко думати, що ми єдині, хто переживає важкі часи. Як наслідок, тривога зростає. “Тривожність – це жах, – нагадує авторка. – Я довго з нею боролася. 1я також знаю, що частіше за все боротьба з панікою лише підсилює її.

Continue reading...