24 лютого: два роки незламності. Рахунок болю і втрат

148
0
SHARE

Друга річниця російського вторгнення: знакові цифри для України за час війни
Підсумки українського протистояння у цифрах
24 лютого 2024 року Україна відзначає сумну дату — другу річницю повномасштабного вторгнення Росії. Цей день став чорною сторінкою в історії нашої країни та днем, коли мирне життя мільйонів людей було жорстоко зруйновано.
« Телеграф » підготував деякі знакові цифри, щоб підсумувати 24 місяці українського протистояння. Ми згадаємо про наші досягнення, а також про те, що, на жаль, втратили внаслідок російського тероризму.
Російське вторгнення спричинило найбільшу хвилю біженців, яку можна було бачити в Європі хіба що з часів Другої світової війни.
За оцінками ООН війна виштовхала із своїх домівок 12-13, а можливо й 14 млн людей. Ця цифра — лише одна з тих, що були озвучені за час війни. Однак точно відомо, що досі 6 млн біженців з України перебувають в Європі та ще 475 600 за її межами.
Загалом з 24 лютого 2022-го по 24 лютого 2024-го, державні кордони України перетнули майже 50 млн разів. З них залишили Україну 28,5 млн осіб, а в’їхали — 20,73 млн осіб.
За останній рік географія розселення біженців зазнала значних змін. Якщо навесні 2023 року Польща все ще перемагала за кількістю вимушено переміщених осіб, то наразі пальму першості перейняла Німеччина. Офіційна статистика свідчить, що на території Німеччини перебуває близько 1,2 мільйона українських біженців.
А, наприклад, Естонія посідає перше місце в ЄС за кількістю біженців на душу населення. За даними на 2023 рік, на кожні 1000 жителів цієї країни припадає близько 37 українців, які отримали тимчасовий захист.
Дані про кількість українців, які опинилися в Росії, залишаються вкрай невизначеними. Офіційні російські джерела з так званих силових структур говорять про 5, а іноді й понад 7 мільйонів біженців через рік після початку їхньої « спецоперації ».

Continue reading...