Home Ukraine Україна — українською Аудитори рекомендують США краще відстежувати поставки зброї в Україну

Аудитори рекомендують США краще відстежувати поставки зброї в Україну

150
0
SHARE

Пентагону рекомендують покращити цей процес.
Управління звітності уряду США (U.S. GAO), відповідальне за внутрішні перевірки витрат, оприлюднило перші два документи із серії відповідей на запити Конгресу стосовно використання 113 мільярдів доларів для подолання наслідків війни Росії проти України. У звітах, зокрема вказується необхідність ретельніше відслідковувати постачання американського обладнання.
У них йдеться про розподіл 44 мільярдів доларів, виділених чотирма агенціями США для реагування на економічну та гуманітарну кризу, а також 42 мільярдів доларів для підтримки сектора оборони та безпеки, пише “Голос Америки”.
Державний департамент США, Міністерство сільського господарства (USDA), Міністерство фінансів США та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) планують витратити 44 мільярди доларів на економічні та гуманітарні потреби постраждалих від війни.
Станом на грудень 2023 року уже виплатили близько 34 мільярдів доларів (приблизно 77%) з цього фінансування, найбільша частина якого призначена для економічної допомоги.
Понад половина цих грошей пішла на підтримку економіки та допомогу безпосереднім постраждалим від війни, зокрема вчителям, медикам, внутрішньо переміщеним людям.

Continue reading...