Home Ukraine Україна — українською Розтягує приємні миті: перебування на природі змінює наше сприйняття часу, — вчені

Розтягує приємні миті: перебування на природі змінює наше сприйняття часу, — вчені

106
0
SHARE

Нове дослідження показало, що час починає текти повільніше, коли ми перебуваємо на свіжому повітрі, звільняючи нас від стресу
Нове дослідження вчених виявило незвичайний зв’язок між тим, як ми сприймаємо час, перебуваючи на природі та в міських умовах. Виявилося, що перебування на свіжому і чистому повітрі має серйозні переваги.
У сучасному мінливому світі, що швидко змінюється, відчуття, що часу ніколи не вистачає, — звичайне явище. Постійне підключення до цифрових пристроїв не допомагає, розтягуючи робочий час і не даючи можливості відключитися від потреб. Однак дослідження, проведене під керівництвом психолога Рікардо Коррейя з Університету Турку у Фінляндії, показує, що природа може бути ключем до відчуття, що у нас є набагато більше часу, пише ScienceAlert.
У Фокус.Технології з’явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найцікавіші новини зі світу науки!
Дослідження вчених показало, що люди відчувають, що час збільшується, коли вони перебувають у природному середовищі, а не в місті.

Continue reading...