"Справа костелу є справою всієї України": у костелі св. Миколая відбулася пресконференція

186
0
TEILEN

У костелі святого Миколая в Києві обговорили з Мінкультом і науковцями прогрес у передачі храму релігійній громаді
У стінах костелу св. Миколая відбулася пресконференція „50 днів до повернення костелу св. Миколая“, присвячена висвітленню процесу передачі костелу Св. Миколая парафії.
„Ми, парафія св. Миколая, як релігійна організація, запросили Вас, щоб насамперед публічно, завдяки засобам масової інформації, подякувати громадськості за підтримку петиції щодо передачі костелу св. Миколая у постійне користування парафіяльній громаді. Нас підтримали понад 25 тисяч людей, і це ще раз доводить, що справа повернення костелу св. Миколая – це справа не однієї релігійної громади чи навіть всієї Церкви, це стосується всього Києва і України, що, зокрема, показує підтримка відомих мирян, письменників, співаків та інших відомих українських особистостей. Ми тут зібрались, щоб розповісти, як рухається справа повернення костелу“, – сказав отець Павло Вишковський ОМІ.
Настоятель храму наголосив, що головною метою заходу є привернення уваги громадськості до проблеми руйнування та важливості повернення костелу св. Миколая його історичним власникам – парафії. Серед запрошених на пресконференції були єпископ Станіслав Широкорадюк OFM – ординарій Одесько-Сімферопольської дієцезії, Людмила Филипович – науковець, релігієзнавець, Наталія Войцещук – начальниця управління погоджувально-дозвільної документації Міністерства культури та інформаційної політики, Юзеф Добровольський – військовий, захисник України.

Continue reading...