Home Ukraine Україна — українською Ціни продовжують стрімко падати: скільки коштують квартири на вторинному ринку в Києві

Ціни продовжують стрімко падати: скільки коштують квартири на вторинному ринку в Києві

105
0
SHARE

Житло у столиці продовжує дешевшати — ця тенденція стосується як первинного, так і вторинного ринку нерухомості
Найдорожчі квартири у столиці продаються у Печерському районі
У квітні в Києві несподівано почався обвал цін на вторинному ринку нерухомості. Експерти зазначають, що влітку можливе деяке “пожвавлення”, проте зараз все менше людей готове витрачати гроші на покупку житла у столиці.
Варто також відзначити, що попит на вторинному ринку столичного житла не можна порівняти з довоєнним — він менший на 50-60%. Детальніше про стан ринку нерухомості у Києві розповіли на офіційному сайті ЛУН.
Загалом ціна на квартиру в столиці залежить від її розташування, наявності ремонту та рівня комфортабельності самого будинку.
Так, середня ціна 1-кімнатної квартири у Києві на вторинному ринку становить 68 тисяч доларів США. Однак, судячи з цін в оголошеннях з уже проданими квартирами, однушку на “вторинці” реально купити в столиці за 62 тисячі доларів США, що на 2 тисячі дешевше, ніж просили за аналогічну квартиру ще в березні поточного року.
Найдорожчі однокімнатні квартири на “вторинці” продаються у Печерському, Шевченківському та Голосіївському районах. Однак ціни на нерухомість у квітні різко відрізняються від тих, що були у березні.
Наприклад, 1-кімнатна квартира на Печерську коштуватиме покупцям 112 500 $ замість 126 000 $. У Шевченківському районі у квітні на вторинному ринку однушка коштує — 79 000 $, а в Голосіївському 70 000 $.

Continue reading...