Home Ukraine Україна — українською Чому постійно хочеться спати: фахівці назвали неочікувані причини сонливості та втоми

Чому постійно хочеться спати: фахівці назвали неочікувані причини сонливості та втоми

80
0
SHARE

Чому постійно хочеться спати, про що сигналізує сонливість, коли і до якого лікаря бігти. Всі подробиці читайте ᐅ новини 1+1 (ТСН.ua).
Постійна втома та непереборне бажання спати можуть бути викликані різними факторами.
Постійна втома та підвищена сонливість можуть значно впливати на якість життя людини та обмежити її здатність ефективно функціонувати у повсякденному житті.
У чому може бути причина постійної сонливості і що з нею робити, розповіли експерти зі сну, пише The Huffington Post.Ви замало спите
Питання не лише у кількості сну, але й у його якості. Поганий сон є, ймовірно, головною причиною втоми американців, каже експерт з медицини сну Ноа Шігель. Зазвичай дорослим потрібно 7-8 годин сну, але навіть якщо ви відпочиваєте стільки часу, ви можете недостатньо відновлюватись.
Багато пацієнтів приходять до Нои і кажуть, що сплять по 9 годин, але все одно не можуть виспатися. Винне у цьому порушення навколишнього середовища, наприклад, блакитні екрани наших гаджетів, пояснює експерт. У цьому ж списку гарячі або холодні температури повітря, незручний матрац, навколишній шум, а іноді навіть домашні улюбленці чи діти у ліжку.
Що робити: Спробуйте виробити свій режим сну, лягати в один і той самий час, обмежити вживання кофеїну та алкоголю, перед сном кімната має бути прохолодною (провітрюйте), уникайте гаджетів перед тим, як йти у ліжко.Ви можете мати апное сну
Апное сну, розлад, який спричиняє тимчасове припинення дихальних рухів під час сну, може також зруйнувати ваш сон і вплинути на його якість. Причина може бути в розширених мигдаликах, надлишковій вазі, алергії тощо.
Що робити: Щоб вилікувати апное сну, слід відкрити дихальні шляхи, розташовані в задній частині горла. Для цього вам слід звернутися за допомогою до лікаря. Може також допомогти сон на боці, уникання алкоголю і втрата зайвої ваги.У вас низький рівень заліза
“Низький рівень заліза впливає на те, скільки кисню потрапляє у ваші тканини і позбавляє їх достатнього рівня енергії”, — каже лікарка-терапевт Дана Корріел. Це часто супроводжується анемією, але пацієнти можуть відчувати втому і мати низький рівень заліза, не будучи в анемічному діапазоні.
Іншими симптомами нестачі заліза є бліда та суха шкіра, ламкі нігті, головний біль і запаморочення, біль у грудях або задишка, холодні руки й ноги, запалення чи біль у язиці, незвичайна тяга до льоду або крохмалю, пояснює дієтологиня Меделін Баслер.

Continue reading...