Home Ukraine Україна — українською Візит Блінкена до Києва: що він сказав про допомогу Україні, війну, корупцію...

Візит Блінкена до Києва: що він сказав про допомогу Україні, війну, корупцію та Путіна

118
0
SHARE

Array
14 травня держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен, який прибув з візитом у Київ, розповів про стратегічний успіх України, допомогу міжнародних партнерів та неминучу відповідальність Росії за війну.
Про це йшлося у промові високопосадовця.
Передусім, держсекретар США наголосив, що сам факт нападу Росії на Україну було її стратегічною поразкою.
“Напад Путіна на Україну – це стратегічна поразка Росії. З нашою підтримкою український народ може і здобуде своє бачення майбутнього. Це буде вільна, незалежна, демократична країна, повністю інтегрована в євроатлантичний простір”, – наголосив він.
Блінкен зауважив, що багато країн не тільки вболівають, а й допомагають українцям. Така боротьба зміцнює безпеку Сполучених Штатів та союзників, оскільки усвідомлення того, що Володимир Путін, досягнувши в Україні цілей, не зупинився.
“Тому що в історії не було таких випадків, коли автократ би зупинився, захопивши лише частину країни чи якусь одну країну”, – заявив він.
При цьому здобуті території супроводжувалися величезними втратами РФ. Водночас у США є чіткий фінансовий та військовий план для того, щоб допомогти Україні чітко стати на ноги. Нагадав, що українці своєю чергою працюють над власною сучасною зброєю.

Continue reading...