Home Ukraine Україна — українською ЗМІ: Росія випускає снаряди швидше й дешевше за Захід

ЗМІ: Росія випускає снаряди швидше й дешевше за Захід

105
0
SHARE

Протягом 2024 року в РФ вироблять або відновлять 4,5 млн артилерійських снарядів, а в Європі та США – 1,3 млн. Середня собівартість західних боєприпасів – учетверо вища за російські, повідомляє телеканал Sky News.
Військово-промисловий комплекс Росії виробляє артилерійські боєприпаси значно швидше і дешевше, ніж це роблять західні союзники України. Такі висновки поширив у неділю, 26 травня, британський телеканал Sky News, у матеріалі, що посилається на аналіз консалтингової компанії Bain & Company. Як підрахували аналітики на основі загальнодоступної інформації, очікується, що 2024 року російський ВПК виготовить або відновить близько 4,5 мільйона артилерійських снарядів, у той час як європейські країни і США загалом виготовлять 1,3 мільйона снарядів.
Показово, що середня собівартість західних снарядів калібру 155 мм, які є стандартом НАТО, становить близько 4 тисяч доларів США за одиницю, тоді як собівартість одного російського 152-міліметрового снаряду становить близько 1000 доларів, підрахували аналітики.

Continue reading...