Home Ukraine Україна — українською Росія раптом прибрала з річки Нарва естонські буї: яка причина і що...

Росія раптом прибрала з річки Нарва естонські буї: яка причина і що це взагалі означає

119
0
SHARE

Росія прибрала буї на річці Нарва на кордоні з Естонією. Яка причина таких дій і чому РФ вдається до провокацій з країною НАТО. Подробиці інциденту читайте на ᐅТСН.ua.
Росія прибрала буї на річці Нарва на кордоні з Естонією, чим викликала занепокоєння естонської влади, яка вимагає пояснень і повернення буїв.
Російські прикордонники прибрали з прикордонної з Естонією річки Нарва буї, що маркують судноплавне русло і встановлюються заново кожної весни. Естонія чекає пояснень з цього приводу. 
Про це повідомляє ERR та Reuters.
В ніч на 23 травня російські прикордонники прибрали кілька десятків буїв, розташованих в естонській частині Нарви, які маркують судноплавне русло річки. Естонія щорічно встановлює ці буї перед початком літа, іноді зі змінами – оскільки глибина річки у тій чи іншій зоні з часом змінюється. Цьогоріч їх почали встановлювати 13 травня. 
Керівник регіонального бюро прикордонної охорони Еерік Пургель пояснив, що до початку повномасштабної війни Росії проти України Естонія та Росія встановлювали маркери фарватеру за взаємною згодою, але від 2023 року РФ не погоджується з пропозиціями Естонії.

Continue reading...