Home Ukraine Україна — українською Вчені з’ясували, чому відбувається "витік" атмосфери Землі

Вчені з’ясували, чому відбувається "витік" атмосфери Землі

46
0
SHARE

Вчені з’ясували, що витік земної атмосфери в космос відбувається через не відоме досі глобальне електричне поле ᐅTSN.ua (новини 1+1).
Дослідники кажуть, що нове відкриття може допомогти зрозуміти, що робить можливим життя на нашій планеті.
Близько 60 років тому вчені зробили дивовижне відкриття про “витік” земної атмосфери. Але протягом усього цього часу причина залишалася невідомою. Тепер з’ясувалося, що ця таємнича сила – не відоме досі глобальне електричне поле.
Про це повідомляє The Washington Post.
У кінці 1960-х років супутники над полюсами зафіксували надзвичайно швидкий потік частинок, що вилітають у космос зі швидкістю 20 км/с. Вчені вважали, що сама гравітація та магнітне поле не можуть повністю пояснити потік. Мало бути інше джерело, яке створює цей “дірявий кран”.
Нещодавнє дослідження показало, що ця таємнича сила – раніше не відкрите глобальне електричне поле. Воно має лише потужність батареї годинника, але цього достатньо, щоб викинути легші іони з нашої атмосфери в космос. Воно також генерується на відміну від інших електричних полів на Землі.
Цей нещодавно відкритий аспект нашої планети дає підказки про еволюцію атмосфери, можливо, пояснюючи, чому Земля придатна для життя.
“Електричне поле є “агентом хаосу”. Це скасовує гравітацію. . Без цього Земля була б зовсім іншою”, – сказав науковець із ракетобудування NASA та провідний автор дослідження Глін Коллінсон.
За словами авторів, нещодавно відкрите електричне поле таке ж фундаментальне для Землі, як і гравітація, але виявити його було нелегко.

Continue reading...