"Газпром" оскаржив рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з "Нафтогазом"

303
0
ПОДЕЛИТЬСЯ

«Газпром» подав до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з «Нафтогазом» щодо транзиту газу. До такого рішення, згідно з повідомленням, прийшли в результаті додаткового вивчення тексту рішення арбітражу «із залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста».
«Газпром» подав до апеляційного суду округу Свеа заяву про повне скасування рішення Стокгольмського арбітражу у суперечці з «Нафтогазом» щодо транзиту газу.
Як повідомляють РИА Новости, в «Газпромі» заявили, що значна частина арбітражного рішення «написана не арбітрами, а іншою особою».
До такого рішення, згідно з повідомленням, прийшли в результаті додаткового вивчення тексту рішення арбітражу «із залученням всесвітньо визнаного експерта-лінгвіста».
«Висновок експерта стало новим доказом серйозних порушень шведського права та арбітражного регламенту Торгової палати міста Стокгольма… Підміна арбітрів неприйнятна, так як їх рішення вкрай важливо для сторін спору, а втручання в цей процес грубо порушує арбітражна угода», — заявили в російській компанії.
Раніше «Газпром» вже подавав апеляцію на рішення суду щодо спору з «Нафтогазом» за «істотних процесуальних порушень, допущених арбітрами».

Continue reading...