Home Ukraine Україна — українською Справа Гандзюк: одного підозрюваного відпустили під домашній арешт, трьох – залишили під...

Справа Гандзюк: одного підозрюваного відпустили під домашній арешт, трьох – залишили під вартою

284
0
SHARE

Сьогодні, 13 вересня, Апеляційний суд Херсонської області розглянув скарги адвокатів підозрюваних у нападі на херсонську активістку і радницю міського голови Катерину Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою.
Сьогодні, 13 вересня, Апеляційний суд Херсонської області розглянув скарги адвокатів підозрюваних у нападі на херсонську активістку і радницю міського голови Катерину Гандзюк, яку 31 липня облили сірчаною кислотою.
Адвокати підозрюваних Микити Грабчука, Сергія Торбіна, Володимира Васяновича та Віктора Горбунова просили скасувати рішення Херсонського міського суду про взяття під варту їхніх підзахисних і ухвалити рішення про нову міру запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю. Представники обвинувачення просили залишити рішення суду першої інстанції без змін.
Адвокати також просили проводити закриті засідання без присутності журналістів, але суд відхиляв ці клопотання.
ГРАБЧУК НЕ З’ЯВИВСЯ
Колегія Апеляційного суду заслухала чотири справи поспіль. Першою розглядали скаргу адвоката Микити Грабчука (позивний «Мураха»). Саме він, за попередньо встановленими даними, обливав Катерину Гандзюк кислотою.
Микита Грабчук до суду не з’явився. Його інтереси представляв адвокат Сергій Дубейко. Він просив суд звернути увагу на бойові заслуги Грабчука під час участі в АТО та факт співпраці Грабчука зі слідством.
Порадившись, судді відмовили у задоволенні апеляційної скарги адвокатові, залишивши в силі рішення суду першої інстанції від 23 серпня про взяття Грабчука під варту на 60 діб без права внесення застави.
ТОРБІН НЕ ВИЗНАЄ ВИНУ
Наступною суд розглянув скаргу адвоката Сергія Торбіна («Опер») Юрія Хазова. Під час допиту інші підозрювані зазначили, що саме він організував їх для здійснення нападу на Гандзюк.
У суді Торбін своєї вини не визнав. Він заявив, що його переслідують «через громадську діяльність». Торбін скаржився на те, що з моменту взяття під варту з ним не проводять жодних слідчих дій і тримають в одиночній камері ізолятора тимчасового тримання.

Continue reading...