У НАТО створили центр захисту підводних трубопроводів на тлі загрози російських диверсій

137
0
SHARE

Альянс активізувався після диверсії на “Північних потоках”.
Альянс НАТО відкрив новий центр із захисту підводних трубопроводів і кабелів на тлі загрози російських диверсій. Про це повідомляє AP.
« Загроза зростає », – сказав генерал-лейтенант Ганс-Вернер Вірманн, який очолює спеціальну групу, що займається цією проблемою, після того, як міністри оборони країн НАТО дали зелене світло створенню нового центру, розташованому в Нортвуді, на північному заході Лондона.
« Російські кораблі активно картографують нашу критично важливу підводну інфраструктуру. Існує підвищене занепокоєння, що Росія може націлитись на підводні кабелі та іншу критично важливу інфраструктуру, намагаючись дестабілізувати життя Заходу », – сказав він журналістам у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.
Альянс був змушений діяти після диверсії на “Північних потоках” у вересні.
Підозри щодо атак на газопроводи « Північний потік 1 » і « Північний потік 2 », які були побудовані для транспортування російського газу до Німеччини, все ще розслідуються. Офіційно нікого не звинувачували, але з того часу НАТО посилює свою присутність в Балтійському і Північному морях за допомогою десятків кораблів, підтриманих морськими патрульними літаками і підводним обладнанням.

Continue reading...