Home Ukraine Україна — українською На фронті відбулося 59 боєзіткнень, половина з них на Авдіївському напрямку –...

На фронті відбулося 59 боєзіткнень, половина з них на Авдіївському напрямку – Генштаб

143
0
SHARE

ЗСУ на лівому березі Дніпра, загострення під Авдіїївкою: у Генштабі розповіли головні події на фронті за останню добу, 4 лютого 2024. Детальніше ᐅчитайте новини 1+1 (ТСН.ua)
Оперативна обстановка на сході та півдні України залишається складною.
Протягом доби, 4 лютого, на фронті відбулось 59 бойових зіткнень. Також ворог завдав 32 авіаційних удари та здійснив 37 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах.
Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ.
Внаслідок російських атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.
Росіяни активно застосовують авіацію та квадрокоптери типу FPV, проводять штурмові дії за підтримки бронетехніки.Ситуація на окремих напрямках
На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.
На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність у прикордонних районах, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.
Противник завдав авіаційних ударів в районах населених пунктів Мала Вовча, Устинівка, Вільхуватка, Колодязне Харківської області. Артилерійських та мінометних обстрілів зазнали понад 35 населених пунктів.

Continue reading...