Home Ukraine Україна — українською Що Україна інкримінує Росії: текст без скорочення

Що Україна інкримінує Росії: текст без скорочення

299
0
SHARE

У Міжнародному суді ООН у Гаазі виступила представник України Ганна Зеркаль.
Сьогодні я прошу суд ввести тимчасові заходи для запобігання непоправним порушенням прав людини в період розгляду цієї справи судом.
Російська Федерація здійснює свою зовнішню політику, незважаючи на людські життя, і використовує будь-які засоби для нав’язування своєї волі.
Тактика Російської Федерації містить підтримку тероризму і актів расової дискримінації, пропаганду, підривну діяльність, залякування, політичну корупцію і кібератаки. З такою реальністю ми зіткнулися в Україні. Російська Федерація продовжує таку лінію поведінки вже три роки, увесь цей час заперечуючи свою багатоаспектну агресію проти України.
Сьогодні я стою перед судом і прошу захистити основні права українського народу. Ми вимагаємо справедливості і міжнародно-правової відповідальності, у той час як Російська Федерація продовжує демонструвати зневагу до своїх зобов’язань за міжнародними договорами. Як наслідок, український народ піддається тривалій кампанії терору і культурного знищення. Ситуація дійсно жахлива.
В останні кілька тижнів ставки були підвищені. Підтримувані Російською Федерацією незаконні збройні формування збільшили кількість атак і посилили градус залякування мирного населення. В Авдіївці протягом тижня – з 29 січня до 5 лютого – моніторингова місія ОБСЄ підтвердила щонайменше вісім смертей мирних громадян і 30 випадків отримання ними поранень. У результаті невибіркових обстрілів місто зазнало значних руйнувань житлових будинків і критичної інфраструктури, цивільне населення було залишене без електрики, водопостачання і навіть опалення під час суворих морозів.
Ця кількість відповідає 14 вагонам, по вінця наповненим боєприпасами. У той же час офіційний представник російського президента публічно висловив надію, що підтримувані Росією незаконні групи не залишаться без боєприпасів.
Збитий за допомогою російської системи “Бук” літак рейсу МН17не зупинив фінансування тероризму Російською Федерацією. За постійної підтримки з боку РФ сталася атака на автобус у Волновасі. Всього два тижні тому був обстріляний Маріуполь, а Краматорськ – через два тижня після нього. Та й у Харкові мирне населення було залякане низкою вибухів.
Тим часом, як на сході України мирне населення потерпає від повсюдних атак, в окупованому Криму Російська Федерація продовжує втілювати в життя радянський підхід до прав людини, пригнічуючи групи, які вважає своїми ворогами.

Continue reading...