Home Ukraine Україна — українською Помер Сергій Мавроді. Біографія "злого генія"

Помер Сергій Мавроді. Біографія "злого генія"

340
0
SHARE

У Москві на 63-му році життя помер засновник фінансової піраміди МММ, бізнесмен Сергій Мавроді. Корреспондент.net згадує біографію і діяння злого генія .
У Москві на 63-му році життя помер засновник фінансової піраміди МММ, бізнесмен Сергій Мавроді. Корреспондент.net згадує біографію і діяння “злого генія”.
Найбільший із “шахраїв” сучасності – Сергій Мавроді – помер у Московській Боткінській лікарні. Його знайшли на автобусній зупинці на вулиці Полікарпова. Чоловік скаржився на гострий біль у серці, був слабкий і не міг самостійно пересуватися. Його відвезли в лікарню, але сьогодні, 26 березня 2018 року, Мавроді помер. Корреспондент.net згадує біографію засновника МММ.
Біографія Сергія Мавроді
Мавроді народився в 1955 році в Москві. Батьки Мавроді були з робітників: батько – монтажник, мати – економіст. З народження в Сергія було хворе серце, лікарі діагностували вроджений двосторонній порок.
Юний Сергій мав воістину феноменальну пам’ять, добре грав у шахи і покер. Він вступав у Московський фізико-технічний інститут (МФТІ), але провалив вступні іспити.
Сергій Мавроді в молодості (фото: plusmillion.ru)
Провал у МФТІ не завадив Мавроді стати студентом Московського державного інституту електроніки і математики факультету “Прикладна математика”. Після закінчення ВНЗ працював у закритому НДІ.
Під час навчання у виші в Сергія Мавроді прокинулася підприємницька жилка: він сам робив і продавав піратські копії аудіо- й відеоматеріали. Уже в 1983 році його затримали за реалізацію нелегальної продукції відеозапису, але випустили через 10 діб без відкриття кримінальної справи.
Мавроді і МММ
Кооператив МММ Сергій Мавроді заснував перед перебудовою, у 1989 році. На базі підприємства було створено ще кілька комерційних організацій, серед яких відоме на пострадянському просторі акціонерне товариство МММ. Згодом від діяльності цієї фінансової піраміди постраждали близько 15 млн осіб.
Мавроді і його організація МММ (фото: eadaily.

Continue reading...