Україна до 3 квітня не встигне зробити дурниць, як раніше, і транш МВФ буде виділено

241
0
TEILEN

Коментар інвестиційного банкіра Сергія Фурси в ефірі 112 Україна:
Лига.net
Вже, напевно, до 3 квітня ми не встигнемо зробити якихось дурниць, як ми робили це раніше, а якщо це питання винесено , то, значить, воно вже позитивно вирішено. 100% давати важко, бо 99% того, що 3 числа буде прийнято рішення про виділення траншу.
Він важливий для України, але не тільки гроші, а, швидше за все, як сигнал. Головне не те, що ми отримали ці гроші, вони підуть у резерви Нацбанку й істотного впливу не матимуть. Але ці гроші важливі як сигнал. Україна залишається в програмі, Україна і далі робить реформи, Україна буде робити наступні кроки, щоб отримати наступний транш.
У нас була затримка, яка сталася з двох причин. Перша – це блокада, треба було перерахувати макроекономічний прогноз, його перерахували і надали МВФ. Друге – блокада російських банків, ця проблема вирішена.
Новини за темою: Нардеп: Затягування МВФ з українським питанням, ймовірно, пов’язане з політикою, текстом меморандуму або блокадою ОРДЛО
Для того, щоб отримати ці гроші, ми зробили досить багато, головне, що було для цього траншу – був прийнятий адекватний бюджет і націоналізація „ПриватБанку“.

Continue reading...