На Донеччині затримали "головного козака "ДНР"

337
0
TEILEN

Отамана ДНР зловили в Донецькій області
Місцевий житель приєднався до терористів у 2014 році у „званні“ „генерал-майора“.
У 2014 році „отаман“ і його „козаки“ пішли на службу до російських окупантів
На блокпосту у Волновасі поліція затримала „генерал-майора“ так званого „регіонального козацького об’єднання „ДНР“, повідомила прес-служба ГУ НП у Донецькій області у понеділок ввечері, 3 липня.
При собі у 66-річного місцевого жителя були виявлені посвідчення „отамана“ „ДНР“, а також „дозвіл“ на носіння шашки, кинджали і нагайки.
Він повідомив правоохоронцям, що в 2011 році почав керувати „козачим полком“ з 90 осіб. Під час окупації Донецька у 2014 році „козаки“ приєдналися до бойовиків терористичного угруповання „ДНР“.
До обов’язків „полку“ входила охорона „кордонів“ і патрулювання окупованій території. Крім того, „отаман“ займався пропагандою на користь керівництва терористичної „республіки“.
Поліція зареєструвала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 256 (сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.
Читайте також: „Козаки“ масово дезертирують зі зброєю з Донбасу до Росії — розвідка
Нагадаємо, 3 червня українські прикордонники в пункті пропуску „Гоптівка“ затримали ймовірного бойовика терористичного угруповання „ДНР“ .

Continue reading...