Верховна Рада запалила червоне світло перед реінтеграцією Донбасу

287
0
TEILEN

Провал реінтеграції Донбасу в Раді Увечері 5 жовтня депутати всупереч очікуванням не змогли проголосувати ані за продовження особливого статусу Донбасу, ані за законопроект про реінтеграцію
Фото з відкритих джерел 112.ua розповість, що завадило депутатам проголосувати за президентські законопроекти і які перспективи ухвалення законопроектів.
10 хвилин Порошенка і димові шашки
Ранок парламентського дня Донбасу зустрів парламентаріїв посиленою охороною будівлі на Грушевського, 5, де з’явилися бійці Національної гвардії, а також представники „Національного корпусу“ (який пов’язують з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим), „Свободи“ і „Правого сектору“
У самому ж будинку під куполом зібралася на засідання фракція БПП за участю президента України Петра Порошенка.
„На засідання крім глави держави прийшли Єлісєєв (перший заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв, – ред.). Президент виступав близько 10 хвилин: закликав голосувати за законопроекти щодо Донбасу, кажучи, що це необхідно для збереження підтримки американцями. Єлісєєв також апелював до необхідності збереження міжнародної підтримки“, – розповідають 112.ua депутати, присутні на засіданні.
Втім, у пропрезидентській фракції одностайності не спостерігалося. За словами учасників ранкового засідання, фракція категорично проти продовження особливого статусу для окремих районів Донбасу (виступило близько 10 народних депутатів). У кулуарах парламенту фронду частково пов’язують з роботою емісарів від екс-голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Ігоря Коломойського. Та й фракція „Народного фронту“ до пори до часу також не була налаштована підтримувати президентські ініціативи. Як зазначив перед початком ранкового пленарного засідання лідер фракції „Народного фронту“ Максим Бурбак, „народники“ не підтримують наявності в законопроекті про реінтеграцію норм, які легалізують мінські домовленості.
„Фракція наполягає, щоб у жодному із законопроектів не було згадок про мінські домовленості“, – підкреслив парламентарій. Крім того, поки парламентарії узгоджували позиції щодо законопроектів про реінтеграцію, під стінами парламенту активісти „Національного корпусу“ запалили і кинули кілька димових шашок. Обійшлося без істотних наслідків (крім купки сміття під другим під’їздом парламенту).

Continue reading...