МВС оприлюднило свідчення добровольця "Донбасу" про катування охоронцями Семенченка

266
0
TEILEN

Міністерство внутрішніх справ оприлюднило свідчення добровольця „Донбасу“ Олександра Калашника про викрадення й катування охоронцями командира батальйону Семена Семенченка.
„У штаб приїхали люди, особиста охорона Семенченка. Були спроби погроз, пропонували гроші, але я відмовився. А наступного дня 14 вересня 2014 саме ці люди викрали мене з військової частини 3027. Я виїжджав на машині з частини, мене заблокували, викинули з моєї машини, зв’язали, побили і вивезли за межі Київської області“, – розповідає Калашник.
Він стверджує, що 30 днів провів, сидячи прив’язаним на стільчику, без можливості лягти, в неопалюваному приміщенні.
“ За всі 30 днів мені дали 10-11 тарілок їжі. Перші дні не давали і води, а далі вода була так само рідко, як і їжа“, – зазначив він.
За цей час чоловік втратив до 15 кг ваги, відзначає МВС.
„Утримуючи свого бійця в полоні, Семен Семенченко почав публічно поширювати інформацію, що він є зрадником, який злив списки батальйону бойовикам і зник. Саме в ті дні, коли полоненого піддавали тортурам, ці списки почали оприлюднювати. За словами добровольців, найбільш болючим було, що такі слова Семенченко говорив в очі його матері. В середині жовтня бранця перевезли і тримали в іншому місці розташування батальйону „Донбас“. Ще два місяці чоловік провів у полоні, в невідомості.

Continue reading...