МВС спростувало інформацію про зняття охорони з Шевченківського суду

268
0
TEILEN

Поширена в ЗМІ інформація про нібито зняття охорони підрозділами Національної гвардії України з приміщення Шевченківського районного суду в м. Києві, не відповідає дійсності| СЕГОДНЯ
Міністерство внутрішніх справ України повідомляє, що Нацполіція і Нацгвардія продовжать забезпечувати охорону приміщень судової системи влади, однак закликає уповноважені органи якомога швидше створити спеціальну незалежну службу охорони судів.
“ Структури МВС – Нацполіція і Нацгвардія – і надалі забезпечуватимуть відповідно до постанови КМУ № 906 від 9 листопада 2015″ Про забезпечення охорони судів, інших органів та установ судової системи, а також установ судових експертиз „, охорону судів, поки не буде прийнято інше законне рішення і поки не будуть реалізовані в повному обсязі норми ст. 160 закону України „Про судоустрій і статус суддів“, – йдеться в заяві, поширеній в понеділок увечері прес-службою МВС України.
Також в прес-службі міністерства повідомили, що поширена в ЗМІ інформація про нібито зняття охорони підрозділами Національної гвардії України з приміщення Шевченківського районного суду в м. Києві, не відповідає дійсності.
“ Зараз там військовослужбовці Національної гвардії продовжують нести службу. Протягом дня була проведена заміна гвардійців на цьому об’єкті, відповідно до плану організації чергування“, – йдеться в заяві, поширеній в понеділок увечері прес-службою МВС України.

Continue reading...