Путін вже думає про Росію після себе, – розвідка США

328
0
TEILEN

Незважаючи на впевненість у своїй перемозі 18 березня, президент РФ Володимир Путін думає про світ і Росію після себе.
Незважаючи на впевненість у своїй перемозі 18 березня, президент РФ Володимир Путін думає про світ і Росію після себе.
Про це йдеться в аналізі американської приватної розвідувальної структури Stratfor щодо того, яким може бути четвертий президентський термін Путіна, повідомляє Радіо Свобода .
Автором статті є старший аналітик Stratfor Лорен Ґудріх.
Там зазначається, що кроки Путіна щодо віддалення Росії від Заходу і спроба вивести соціальні та економічні реформи на передній план позначатимуть його четвертий президентський термін після очікуваної перемоги 18 березня.
У аналізі йдеться, що навіть в часи найвищої войовничості Росія, по суті, є слабкою країною.
Географічно це найбільша держава світу, і доставка енергоносіїв, продуктів харчування та ресурсів її територією є важкою справою.
Росія є домом для 160 різних етнічних груп та автохтонних народів. І сильні держави-суперники розташовані по сусідству або недалеко від кордонів Росії.
Зі входженням Путіна у четвертий термін дві великі зміни – економічна і демографічна – загрожують його здатності утримувати стабільність і владу.
Зазначається, що рівень бідності в Росії наростає найшвидшими темпами за останні два десятиліття, і мінімальна зарплата є нижчою від прийнятного рівня. Економіка випереджає всі інші стурбованості для росіян. З понад 1100 протестів у 2017 році дві третини були пов’язані з економікою. Корупція також підживлює невдоволення в Росії.
В аналітичній статі йдеться, що таке невдоволення назріває і в російських елітах – як в Кремлі, так і серед олігархів.

Continue reading...