Розпач й збентеження. Reuters опублікував фото з місця пожежі в Кемерові

313
0
TEILEN

Український пранкер Євген Вольнов пояснив, звідки взяв дані про 300 жертв пожежі в Кемерово
Слідчий комітет Російської Федерації звинуватив українського пранкера Євгена Вольнова у поширенні чуток про велику кількість загиблих в результаті пожежі в торговому центрі у Кемерові.
Про це йдеться на сайті відомства.
“Мова йде про телефонні дзвінки у медичні установи та державні органи особи, відомої в мережі Інтернет як пранкер Євген Вольнов. Він поширював неправдиву інформацію, вводив в оману родичів загиблих та постраждалих“, – йдеться у повідомленні.
У СК РФ вважають, що пранкер робив це, щоб дестабілізувати ситуацію в регіоні, і обіцяють дати правову оцінку його діям.
Сам Євген Вольнов у коментарі російському виданню РБК заявив, що він „єдиний, хто каже правду і не боїться цього“. За його словами, кількість в 300 жертв він взяв, враховуючи аналіз кількості місць в кінозалах.
“Жодна офіційна російська структура не заслуговує на довіру. МНСівці могли дістати дітей, але вони дозволили їм задихнутися. Хочеться нагадати росіянам, що завдяки їхній бездіяльності вмирають діти в усьому світі: в Сирії, в Україні і не тільки.

Continue reading...