У МінВОТ пояснили, чим Операція об'єднаних сил ліпше за АТО

316
0
TEILEN

Заступник глави МІнВОТ Юрій Гримчак стверджує, що введення формату ООС замість АТО дозволить військовим ефективніше виконувати завдання і реагувати на дії бойовиків
Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак вважає, що операція Об’єднаних сил на Донбасі буде ефективнішою за антитерористичну операцію. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів.
„Хоча б тому, що ВСУ безпосередньо управлятимуться військовими, без Антитерористичного центру, що іноді викликало певні непорозуміння“, – пояснив Гримчак.
„Сьогодні військові стоять на лінії розмежування, військовим підпорядковані всі ті збройні формування України, які розташовані на другій і третій лінії оборони і в тилу. Я думаю, що координація буде кращою та ефективнішою“, – підкреслив він.
За словами Гримчака, згідно з українським законодавством, АТО очолює і проводить Антитерористичний центр при СБУ.
„Так і було з 2014 року, але за цей час відбулося багато кардинальних змін з приводу того, що на сьогоднішній день головний тягар несуть на своїх плечах ВСУ, і будь-які розпорядження треба було узгоджувати або отримувати з Антитерористичного центру, що викликало не таку швидку реакцію, як нам хотілося.

Continue reading...