Хакери вкрали дані 5 млн банківських карт американців

315
0
TEILEN

5 мільйонів даних про банківські карти вкрали через американські компанії
У США хакери вкрали дані п’яти мільйонів кредитних і дебетових карт у клієнтів магазинів американських компаній, повідомляє AP.
Зазначається, що постраждали клієнти магазинів американських компаній Saks Fifth Avenue, Saks Off Fifth і Lord & Taylor.
Материнська компанія Hudson’s Bay заявила про порушення своїх платіжних систем у неділю, 1 квітня. Вона визнала, що хакерам вдалося вбудувати шкідливе ПО через пролом в платіжній системі. У компанії також відзначили, що готові допомогти своїм постраждалим клієнтам.
За інформацією компанії в області кібербезпеки Gemini Advisory, хакери збирали дані протягом року. Експерти вважають, що за злочином стоїть хакерська група JokerStash, яка днями оголосила про злом даних і виставила відомості 125 тисячах кредиток на продаж.
„У співпраці з декількома фінансовими організаціями ми підтвердили з високим ступенем впевненості, що записи були вкрадені у клієнтів магазинів Saks Fifth Avenue і Lord & Taylor в період з травня 2017 року по теперішній час“, – йдеться в повідомленні.

Continue reading...