"Газпром" має труднощі з позиками на міжнародному ринку через арешт активів за позовом "Нафтогазу", – ЗМІ

158
0
TEILEN

Компанії вигідно позичати за кордоном, хоча найближчим часом через це проблем не передбачається, адже у Газпрому великий запас ліквідності і є можливість брати в борг у російських банків
„Ведомости“
Російський „Газпром“ обмежений у можливості брати в борг на міжнародному ринку внаслідок арешту активів за позовом українського „Нафтогазу“. Про це повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела, знайомі з ситуацією.
Один з них зазначив, що програму запозичень „Газпрому“ поки що призупинили через ризик заморожування коштів, що перераховуються російському концерну. Він додав, що один з банків заморозив кредитну угоду до прояснення ситуації, однак банк не назвав.
Інший співрозмовник агентства висловив думку, що рішення Лондонського суду, швидше за все, налякало банкірів, які раніше працювали з „Газпромом“.
“У моєму розумінні, під дію підпадають розрахунки іноземних банків, які йдуть через Лондон, але комплаєнс банків, зареєстрованих в інших юрисдикціях, може зайняти обережну позицію і теж блокувати операції навіть без прямої заборони”, – сказав він.
Сам „Газпром“ не відповів на запит Reuters з цього приводу.
Новини за темою: Київ диктуватиме умови: Що значить для України рішення Стокгольмського арбітражу
Згідно з інформацією видання, у березні російський концерн схвалив залучення в поточному році двосторонніх і клубних кредитів на суму до 4 млрд євро. Один з джерел ресурсу припустив, що якщо у „Газпрому“ не вийде зняти арешт з активів, то корпорація навряд чи зможе виконати програму позик на зовнішньому ринку в повному обсязі.
Зазначають, що „Газпром“ планував залучити на зовнішньому ринку близько 6,6 млрд доларів.
Джерело в російському банку повідомило Reuters, що в червні перед арештом активів в Лондоні „Газпром“ скасував розміщення євробондів у фунтах стерлінгів, адже цьому завадила складна геополітична ситуація між Росією і заходом і загострення відносин з Великобританією. Тим часом два інших співрозмовника видання серед факторів, які вплинули на угоду, називають загострення судового спору з „Нафтогазом“.
Одне з джерел сказало журналістам інформресурса, що у „Газпрому“ на осінь були намічені євробонди в євро і японських ієнах, однак тепер вони під питанням.

Continue reading...