Скандал з фільмом про Стуса: чому автори злякалися Медведчука – Телеканал новин 24

404
0
TEILEN

Про дисидента Василя Стуса знімають фільм і виявилося, що ключову сцену – суду, де його відправили у заслання звідки він не вернувся, вирізали зі сценарію. А все через постать адвоката Стуса Віктора Медведчука проти якого виступав і сам в’язень радянського режиму. Новини України, Новини культури, Віктор Медведчук, Кіно – Телеканал новин 24
Про дисидента Василя Стуса знімають фільм і виявилося, що ключову сцену – суду, де його відправили у заслання звідки він не вернувся, вирізали зі сценарію. А все через постать адвоката Стуса Віктора Медведчука проти якого виступав і сам в’язень радянського режиму.
У липні в Палаці культури на столичній Шулявці знімали фільм про Василя Стуса „Птах душі“. На 100-хвилинну стрічку Держагентство кіно виділило 22 мільйони гривень, а це половина загального бюджету.
У біографічному фільмі мали розказати боротьбу поета, дисидента і політв’язня з радянським режимом. Аж ось з’ясувалося, що ключову сцену засідання, на якому Стусу присудили 10 років примусових робіт і 5 років заслання, просто видалили. Про це у Facebook написав актор Геннадій Попенко, який і сам брав участь у кастингах фільму.
Про те, хто судив Стуса і те, хто такий Медведчук в долі Стуса взагалі ніхто не знає. Якщо в фільмі воно є, це запам’ятають твої діти, діти дітей і так далі. Відповідно, цю сцену і попросили ці люди прибрати у творчої групи, – розповів Попенко.
З його слів, цей епізод був прописаний в сценарії і навіть шукали актора, схожого на Медведчука, однак, потім цю сцену видалили.

Continue reading...