Ізраїль пообіцяв зупинити Іран у разі його спроби перекрити Баб-ель-Мандебську протоку

333
0
TEILEN

Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна спільно з коаліцією готова найрішуче протидіяти Ірану, якщо той спробує реалізувати свою погрозу перекрити Баб…
Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху заявив, що його країна спільно з коаліцією готова найрішуче протидіяти Ірану, якщо той спробує реалізувати свою погрозу перекрити Баб-ель-Мандебську протоку, повідомляє Reuters.
„Якщо Іран спробує заблокувати Баб-ель-Мандебську протоку, я переконаний, що він зустріне опір рішуче налаштованої міжнародної коаліції, у якій візьмуть участь всі види ізраїльських збройних сил“, – заявив Нетаньяху, виступаючи на базі ВМФ Ізраїлю в Хайфі.
Баб-ель-Мандебська протока розташована між Аравійським півостровом і Африкою і сполучає Червоне море з Аденською затокою. Є одним з важливих світових торгових шляхів. Останнім часом Іран погрожує перекрити протоку, якщо США продовжить свою політику по відношенню до нього.
Іран зіткнувся із проблемою санкцій з боку США після того, як 8 травня президент США Дональд Трамп заявив про розірвання ядерної угоди з Іраном і пообіцяв запровадити жорсткі санкції проти Тегерану.

Continue reading...