Денісова звернулася до ООН через важку екологічну ситуацію у окупованому Криму

227
0
TEILEN

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Організації Об’єднаних Націй із закликом негайно звернути увагу на різке погіршення екологічної обстановки у…
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Організації Об’єднаних Націй із закликом негайно звернути увагу на різке погіршення екологічної обстановки у окупованому росіянами Криму, особливо – у районі Армянська, повідомляється на сторінці Денісової у Facebook.
„Зараз північ окупованого Криму близька до екологічної катастрофи. Через токсичні викиди страждають не тільки мешканці півострова, але і Херсонської області. Виникає загроза для Європи“, – заявила омбудсмен.
Також Денісова згадала численні скарги і фотодокази того кошмару, який твориться на півночі півострова.
„Кримчани скаржаться, що на дахах будинків, металевих предметах і в квартирах утворився маслянистий наліт жовтуватого відтінку, а у повітрі стоїть стійкий запах кислоти, який заважає дихати. Фотографії, надіслані кримчанами, вражають: мертві птахи, голі дерева, як кадри із фільму жахів“, – зазначила омбудсмен.
Омбудсмен зазначила, що окупанти приховують реальну обстановку, яка погіршується буквально з кожною годиною. У такій ситуації єдиним засобом залишається вивід проблеми на міжнародний рівень.

Continue reading...