Порошенко передав Генсеку ООН ноту щодо рішення України не продовжувати договір про дружбу з РФ

235
0
TEILEN

Президент України Петро Порошенко передав генеральному секретареві ООН Антоніу Гуттеррешу ноту щодо рішення України не продовжувати дію договору про дружбу з Росією.
„Це офіційна нота України про те, що великий Договір про дружбу та співробітництво між Україною та Росіийською Федерацією припиняє свою дію і не буде продовжено“, – сказав глава держави, передаючи документ, який буде розповсюджено як офіційний документ Генасамблеї і Ради Безпеки ООН.
У прес-службі президента зазначили, що під час зустрічі співрозмовники також детально обговорили останній розвиток подій на Донбасі та перспективи подальшого залучення ООН до врегулювання ситуації, зокрема шляхом розгортання багатонаціональної миротворчої місії під егідою ООН на окупованому Донбасі. Окрему увагу було акцентовано на агресивні дії російської сторони в районі Азовського моря та Керченської протоки.
„Сторони домовилися координувати зусилля з метою якнайшвидшого звільнення українських політв’язнів з російських тюрем“, – повідомили у прес-службі.
Нагадаємо, 17 вересня Указ президента України Петра Порошенка про початок процедури щодо припинення дії „Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією“ вступив в силу .

Continue reading...