Прокуратура взялася за інцидент з «Молотом» і травмуванням військових

249
0
TEILEN

Військова прокуратура встановлює обставини травмувань військовослужбовців внаслідок розриву міномету «Молот» на території Донецької області.
Військова прокуратура встановлює обставини травмувань військовослужбовців внаслідок розриву міномету «Молот» на території Донецької області.
Про це написав речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у Facebook .
Наразі відбувається досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення правил поводження зі зброєю, що спричинило тілесні ушкодження кількох осіб.
Встановили, що 23 вересня 2018 року близько 21.00 год на позиціях однієї з військових частин на території Донецької області відбувся вибух міни у каналі ствола міномету. Унаслідок цього два військовослужбовця отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
У провадженні працює група прокурорів на чолі з військовим прокурором Донецького гарнізону та слідчо-оперативна група Бахмуцького відділу поліції ГУНП в Донецькій області. Вже проведено огляд місця події, вилучено необхідні речі, предмети та документи, проводиться комплекс інших слідчих та процесуальних дій, спрямованих на детальне з’ясування усіх обставин вибуху.
Одночасно вирішують питання про призначення до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз комплексної комісійної судової військової, трасологічної, хімічної, балістичної та вибухотехнічної експертизи.

Continue reading...