Воєнний стан: чи скасують в Україні спортивні змагання та футбольні матчі

490
0
TEILEN

Еспресо розповідає, як запровадження воєнного стану вплине на проведення в Україні матчів Ліги чемпіонів та інших спортивних змагань
Реакція УЄФА
Верховна Рада 26 листопада проголосувала за введення в Україні воєнного стану. Відповідний правовий режим на 30 днів запроваджено у десяти областях – Харківській, Чернігівській, Сумській, Донецькій, Луганській, Запорізькій, Херсонській, Миколаївській, Одеській та Вінницькій.
Однією із особливостей ВС є можлива заборона масових заходів, серед яких і спортивні змагання. В Україні найближчим часом заплановано одразу кілька матчів міжнародного рівня. Найближча подія – запланований на 29 листопада у Полтаві матч 5-го туру групового раунду Ліги Європи між „Ворсклою“ та лондонським „Арсеналом“. Гра, на яку полтавчани чекали з початку осені та вже розкупили понад 20 тис. квитків.
УЄФА (Союз європейських футбольних асоціацій) 26 листопада зробив офіційну заяву, щодо проведення матчу між „Ворсклою“ та „Арсеналом“ у Полтаві. У організації заявили, що не збираються змінювати час та місце проведення матчу, попри введення в Україні воєнного стану. „Як і в інших матчах під егідою УЄФА, під час цієї гри будуть застосовані усі необхідні заходи безпеки“, – заявили в УЄФА.
Заява Мінспорту
Але якщо у Полтавській області воєнний стан не запроваджений, то у Запорізькій він діє. Саме у Запоріжжі 29 листопада має відбутися відбіркова гра чемпіонату світу з баскетболу між збірними України та Словенії.
У Федерації баскетболу України запевнили, що матч у запорізькому палаці спорту „Юність“ відбудеться, як планувалося раніше.

Continue reading...