Застосувала зброю на ураження: у Генштабі розповіли подробиці атаки Росії на українські кораблі

69
0
TEILEN

Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що Російська Федерація застосувала зброю на поразку проти українських кораблів, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходу через Керченську протоку. Муженко розповів про перебіг подій, який передував акту агресії Росії в районі Керченської протоки.
Начальник Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко заявив, що Російська Федерація застосувала зброю на поразку проти українських кораблів, які вже поверталися до Одеси, так і не отримавши інформацію про можливості проходу через Керченську протоку.
Читайте також Росія розв’язків язала війну проти України у нейтральних водах – Клімкін
Як передає кореспондент УНІАН, про це Муженко повідомив під час засідання Ради національної безпеки та оборони України в Києві.
«23 листопада розпочався плановий перехід кораблів, катерів та суден ВМС України із постійного пункту базування в Одесі в пункт базування Маріуполь. В ході здійснення планового переходу 24-го числа (листопада) отримали повідомлення щодо закриття зони проходу в районі Керченської протоки. Підтвердження через міжнародний центр контролю, який знаходиться в Іспанії, даного закриття зони не було», – розповів він.
Муженко зауважив, що 25 листопада о 4.00 було здійснено два запити на диспетчерський пункт в тимчасово окупованій Керчі щодо можливості проходу і уточнення графіка проходу в зоні Керченського мосту.
«Інформації не отримали, відповіді не отримали, продовжували рух. Надалі отримали повідомлення про те, щоб вийти в район очікування, де буде визначено порядок проходу під аркою Кримського моста», – додав начальник Генштабу.

Continue reading...