Робота за кордоном не дає права на відстрочку від призову – комісар

341
0
TEILEN

Навчання за кордоном дає право громадянам призовного віку на відстрочку від призову на строкову військову службу, а робота за кордоном — ні. Призовники зобов’язані повідомити військкомат про зміну місця проживання або роботи, навіть якщо мова йде про виїзд за межі України.
Навчання за кордоном дає право громадянам призовного віку на відстрочку від призову на строкову військову службу, а робота за кордоном — ні.
Як передає кореспондент УНІАН, про це на прес-конференції повідомив військовий комісар Київського військового комісаріату Сергій Клявлін.
Читайте також Київські роботодавці звільняють призовників заднім числом задля звільнення робочих місць – військовий комісар
Він зазначив, що під час поточної призовної кампанії добровільно пішли служити на строкову службу 36 осіб.
Клявлін нагадав, що відстрочку від строкової служби мають призовники, які навчаються на денній формі навчання, а також ті, які навчаються за кордоном. «Що стосується тих, хто навчається за кордоном, то вони мають надати до військкомату нотаріально завірений документ про навчання в тому чи іншому навчальному закладі за кордоном. Вони особисто або їхні батьки мають надати такий документ у військкомат – і військкомат надає відстрочку. Таких людей в Києві, дійсно, багато. А що стосується тих, хто працює за кордоном, — для них не діє відстрочка, і вони мають прибути до військкомату за викликом для проходження військово-лікарської комісії», – пояснив він.
Військовий комісар уточнив, що призовники зобов’язані повідомити військкомат про зміну місця проживання або місця роботи, навіть якщо мова йде про виїзд за межі України.

Continue reading...